Figyelem!

Biztosan törli?

TörlésMégse
Reklám
Támogatónk
Facebook

Laskagombás-tejszínes pulykaÖsszes recept

Laskagombás-tejszínes pulyka
Hozzávalók:
  • 1/2 kg pulykamell felszeletelve
  • 1/2 kg laskagomba csíkokra vágva
  • 1,5 vöröshagyma kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
  • 10 dkg kolozsvári szalonna kockára vágva
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, római kömény, tárkony
Elkészítés:

A szeletekre vágott pulykát kb 12 óráig áztassuk fokhagymás tejbe.
Másnap töröljük le róla a felesleges folyadékot, sózzuk-borsozzuk, és egy serpenyőben süssük elő.
Majd ugyanebben a serpenyőben pirítsuk le a hagymát és a szalonnát, adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát is.
Pirítsuk össze, fűszerezzük, és tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött húst is. Fedő alatt pároljuk puhára, és végül adjuk hozzá a tejszín, forraljuk össze, és tálaljuk.
Tepsiben sült krumplival vagy rizzsel kínáljuk.

Ajánlott fehérjenap
Sajtos póréleves
Sajtos póréleves Megpucoljuk és karikára vágjuk a hagymát. Olajon a darált húst megpirítjuk, hozzáadjuk a...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott fehérjenap
Fűszervajas grillezett hal
Fűszervajas grillezett hal Sózzuk, borsozzuk meg a halat. Egy kisebb sütőlemezt alufóliával kibélelünk, és bekenjük az...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott fehérjenap
Sajtos-tejfölös rántotta
Sajtos-tejfölös rántotta Verjük fel a tojásokat a tejföllel és a tejjel, sózzuk, borsozzuk. A vajat olvasszuk fel egy...
Elolvasom a receptet Összes recept