Laskagombás-tejszínes pulykaÖsszes recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg pulykamell felszeletelve
- 1/2 kg laskagomba csíkokra vágva
- 1,5 vöröshagyma kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma összevágva
- 10 dkg kolozsvári szalonna kockára vágva
- 2 dl tejszín
- só, bors, római kömény, tárkony
Elkészítés:
A szeletekre vágott pulykát kb 12 óráig áztassuk fokhagymás tejbe.
Másnap töröljük le róla a felesleges folyadékot, sózzuk-borsozzuk, és egy serpenyőben süssük elő.
Majd ugyanebben a serpenyőben pirítsuk le a hagymát és a szalonnát, adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát is.
Pirítsuk össze, fűszerezzük, és tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött húst is. Fedő alatt pároljuk puhára, és végül adjuk hozzá a tejszín, forraljuk össze, és tálaljuk.
Tepsiben sült krumplival vagy rizzsel kínáljuk.
Ajánlott fehérjenap
Fűszervajas grillezett hal
Sózzuk, borsozzuk meg a halat.
Egy kisebb sütőlemezt alufóliával kibélelünk, és bekenjük az...
Elolvasom a receptet
Összes recept
Ajánlott fehérjenap
Sajtos-tejfölös rántotta
Verjük fel a tojásokat a tejföllel és a tejjel, sózzuk, borsozzuk.
A vajat olvasszuk fel egy...
Elolvasom a receptet
Összes recept