Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt, magozott szilva
- 2,5 dl víz
Elkészítés:
Forraljuk fel a szilvát és a vizet egy kisebb tálban.
Ha felforrt, vegyünk le a lángot közepes-kicsi fokozatra, és további 10-15 perc alatt főzzük puhára a szilvát. Néha keverjük meg közben.
Ha megpuhult a szilva, tegyük félre kihűlni, majd konyhai robotgéppel pürésítsük.
A kész lekvárt használhatjuk azonnal, de befőttes üvegben lezárva hetekig eláll a hűtőben.
Ajánlott gyümölcsnap
Fahéjas banán-barack bomba
Törjük össze a jeget turmixgép segítségével. Fontos, hogy ez legyen az első lépés, különben...
Elolvasom a receptet
Összes recept
Ajánlott gyümölcsnap
Igazi gyümölcsjégkrém
Cseresznyés-málnás: Kb 20 szem cseresznye és meggy levét kinyomjuk, majd hozzáadunk vizet, de...
Elolvasom a receptet
Összes recept