Figyelem!

Biztosan törli?

TörlésMégse
Reklám
Támogatónk
Facebook

BriósÖsszes recept

Briós
Hozzávalók:
  • 45 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk + 2 ek cukor
  • 1 csapott tk só
  • 2,7 dl tej
  • 4 dkg olvaszott vaj
  • 1 tojás as kenéshez
Elkészítés:

Készítsünk kovászt: 1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, teszünk hozzá 1 tk cukrot, 5 dkg lisztet, és villával csomómentesre keverjük. Miután letakartuk, hagyjuk felfutni.
A lisztbe vegyítjük a cukrot és a sót, majd a megkelt kovásszal, a langyos vajjal meg a tejjel tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük, ami a hőmérséklettől függően 30-45 perc.
Finoman átgyúrjuk, majd kilapítjuk, és 8-10 egyforma darabra vágjuk.
A tésztadarabokat egyenként kétarasznyi rúddá kisodorjuk, kettévágjuk, és briósfonással megfonjuk. A briósokat deszkán letakarva pihentetjük fél órát. Közben előmelegítjük a sütőt, aminek az aljába egy kis edénybe vizet teszünk.
Ha a sütő bemelegedett, a tésztácskákat kivajazott tepsire rakjuk, tetejüket felvert tojással megkenjük, ha szeretjük, kristálycukorral megszórjuk, és szép pirosra sütjük.

Ajánlott szénhidrátnap
Szilvalekváros párna
Szilvalekváros párna Az élesztőt 1 ek cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk,...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott szénhidrátnap
Teljes kiőrlésű hamburgerbuci
Teljes kiőrlésű hamburgerbuci Felfuttatjuk az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral. Minden száraz hozzávalót összekeverünk...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott szénhidrátnap
Sztracsatellás muffin
Sztracsatellás muffin Habosra keverjük a tojásokat a vajjal és cukorral, majd hozzáadjuk a vanília aromát. A lisztet a...
Elolvasom a receptet Összes recept