Figyelem!

Biztosan törli?

TörlésMégse
Reklám
Támogatónk
Facebook

BriósÖsszes recept

Briós
Hozzávalók:
  • 45 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk + 2 ek cukor
  • 1 csapott tk só
  • 2,7 dl tej
  • 4 dkg olvaszott vaj
  • 1 tojás as kenéshez
Elkészítés:

Készítsünk kovászt: 1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, teszünk hozzá 1 tk cukrot, 5 dkg lisztet, és villával csomómentesre keverjük. Miután letakartuk, hagyjuk felfutni.
A lisztbe vegyítjük a cukrot és a sót, majd a megkelt kovásszal, a langyos vajjal meg a tejjel tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük, ami a hőmérséklettől függően 30-45 perc.
Finoman átgyúrjuk, majd kilapítjuk, és 8-10 egyforma darabra vágjuk.
A tésztadarabokat egyenként kétarasznyi rúddá kisodorjuk, kettévágjuk, és briósfonással megfonjuk. A briósokat deszkán letakarva pihentetjük fél órát. Közben előmelegítjük a sütőt, aminek az aljába egy kis edénybe vizet teszünk.
Ha a sütő bemelegedett, a tésztácskákat kivajazott tepsire rakjuk, tetejüket felvert tojással megkenjük, ha szeretjük, kristálycukorral megszórjuk, és szép pirosra sütjük.

Ajánlott szénhidrátnap
Teljes kiőrlésű hamburgerbuci
Teljes kiőrlésű hamburgerbuci Felfuttatjuk az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral. Minden száraz hozzávalót összekeverünk...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott szénhidrátnap
Pizza rózsa
Pizza rózsa Felfuttatjuk az élesztőt 1 dl langyos tejben, némi cukorral. Miután kész, hozzáadjuk az 50 dkg...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott szénhidrátnap
Szilvalekváros párna
Szilvalekváros párna Az élesztőt 1 ek cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk,...
Elolvasom a receptet Összes recept