Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Az élesztőt 1 ek cukorral felfuttatjuk a langyos tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk. Csészével, vagy pohárral korongokat szaggatunk. Rátesszük a derelyeformázóra a tésztát, rákanalazunk egy teáskanálnyit a szilvalekvárból, és összezárjuk a formázót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a párnákat, és lekenjük tojássárgájával. Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.
180 fokon 12 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.