Figyelem!

Biztosan törli?

TörlésMégse
Reklám
Támogatónk
Facebook

Szilvalekváros párnaÖsszes recept

Szilvalekváros párna
Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 nagyobb tojássárgája
  • 8 dkg margarin
  • 1 kk só
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaniliás cukor

Töltelékhez:

  • 1 kis üveg szilvalekvár fele

Kenéshez:

  • 2 nagyobb tojássárgája

Szóráshoz:

  • 1 ek porcukor
Elkészítés:

Az élesztőt 1 ek cukorral felfuttatjuk a langyos tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk. Csészével, vagy pohárral korongokat szaggatunk. Rátesszük a derelyeformázóra a tésztát, rákanalazunk egy teáskanálnyit a szilvalekvárból, és összezárjuk a formázót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a párnákat, és lekenjük tojássárgájával. Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.
180 fokon 12 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Ajánlott desszert
Sztracsatellás muffin
Sztracsatellás muffin Habosra keverjük a tojásokat a vajjal és cukorral, majd hozzáadjuk a vanília aromát. A lisztet a...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott desszert
Dinnyekosárka
Dinnyekosárka Elsőként alakítsuk ki a kosárka fülrészét, vagyis párhuzamosan bevágjuk a dinnyét a feléig....
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott desszert
Fahéjas banán-barack bomba
Fahéjas banán-barack bomba Törjük össze a jeget turmixgép segítségével. Fontos, hogy ez legyen az első lépés, különben...
Elolvasom a receptet Összes recept