Figyelem!

Biztosan törli?

TörlésMégse
Reklám
Támogatónk
Facebook

Szilvalekváros párnaÖsszes recept

Szilvalekváros párna
Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 nagyobb tojássárgája
  • 8 dkg margarin
  • 1 kk só
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaniliás cukor

Töltelékhez:

  • 1 kis üveg szilvalekvár fele

Kenéshez:

  • 2 nagyobb tojássárgája

Szóráshoz:

  • 1 ek porcukor
Elkészítés:

Az élesztőt 1 ek cukorral felfuttatjuk a langyos tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk. Csészével, vagy pohárral korongokat szaggatunk. Rátesszük a derelyeformázóra a tésztát, rákanalazunk egy teáskanálnyit a szilvalekvárból, és összezárjuk a formázót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a párnákat, és lekenjük tojássárgájával. Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.
180 fokon 12 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Ajánlott szénhidrátnap
Teljes kiőrlésű hamburgerbuci
Teljes kiőrlésű hamburgerbuci Felfuttatjuk az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral. Minden száraz hozzávalót összekeverünk...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott szénhidrátnap
Briós
Briós Készítsünk kovászt: 1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, teszünk hozzá 1 tk cukrot, 5 dkg...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott szénhidrátnap
Pizza rózsa
Pizza rózsa Felfuttatjuk az élesztőt 1 dl langyos tejben, némi cukorral. Miután kész, hozzáadjuk az 50 dkg...
Elolvasom a receptet Összes recept