Figyelem!

Biztosan törli?

TörlésMégse
Reklám
Támogatónk
Facebook

Teljes kiőrlésű hamburgerbuciÖsszes recept

Teljes kiőrlésű hamburgerbuci
Hozzávalók:
  • 15 dkg bio teljes kiörlésű búzaliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 0,4 dl olívaolaj
  • 0,5 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • fél ek sütőpor
  • 1 felvert tojás fele
  • 0,6 dl joghurt
  • 1 ek cukor
  • ízlés szerint bazsalikom, só
  • szezámmag
Elkészítés:

Felfuttatjuk az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral.
Minden száraz hozzávalót összekeverünk egy mély tálban, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat. Lágy kenyértésztát kell kapnunk, igény szerint lehet bele tenni még lisztet vagy joghurtot, ha túl kemény vagy lágy lenne. Nagyjából 5 percig dagasztjuk, majd lefedve meleg helyre tesszük. 1 órát kelesztjük.
Mikor már legalább a duplájára kelt, félbevágjuk, bucit formázunk belőlük, megkenjük őket a maradék fél felvert tojással, szezámmagot szórunk rá bőséggel.
Előmelegített sütőben nagyjából 20-25 percig sütjük.

Ajánlott szénhidrátnap
Szilvalekváros párna
Szilvalekváros párna Az élesztőt 1 ek cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk,...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott szénhidrátnap
Pizza rózsa
Pizza rózsa Felfuttatjuk az élesztőt 1 dl langyos tejben, némi cukorral. Miután kész, hozzáadjuk az 50 dkg...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott szénhidrátnap
Briós
Briós Készítsünk kovászt: 1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, teszünk hozzá 1 tk cukrot, 5 dkg...
Elolvasom a receptet Összes recept