Teljes kiőrlésű hamburgerbuciÖsszes recept
Hozzávalók:
- 15 dkg bio teljes kiörlésű búzaliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 0,4 dl olívaolaj
- 0,5 dl tej
- 1 dkg élesztő
- fél ek sütőpor
- 1 felvert tojás fele
- 0,6 dl joghurt
- 1 ek cukor
- ízlés szerint bazsalikom, só
- szezámmag
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral.
Minden száraz hozzávalót összekeverünk egy mély tálban, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat. Lágy kenyértésztát kell kapnunk, igény szerint lehet bele tenni még lisztet vagy joghurtot, ha túl kemény vagy lágy lenne. Nagyjából 5 percig dagasztjuk, majd lefedve meleg helyre tesszük. 1 órát kelesztjük.
Mikor már legalább a duplájára kelt, félbevágjuk, bucit formázunk belőlük, megkenjük őket a maradék fél felvert tojással, szezámmagot szórunk rá bőséggel.
Előmelegített sütőben nagyjából 20-25 percig sütjük.
Ajánlott szénhidrátnap
Pizza rózsa
Felfuttatjuk az élesztőt 1 dl langyos tejben, némi cukorral.
Miután kész, hozzáadjuk az 50 dkg...
Elolvasom a receptet
Összes recept
Ajánlott szénhidrátnap
Szilvalekváros párna
Az élesztőt 1 ek cukorral felfuttatjuk a langyos tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk,...
Elolvasom a receptet
Összes recept