Figyelem!

Biztosan törli?

TörlésMégse
Reklám
Támogatónk
Facebook

Kapros sárgarépakrémÖsszes recept

Kapros sárgarépakrém
Hozzávalók:
  • 30 dkg sárgarépa
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 l víz
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • bors
  • 1 tk friss vagy szárított kapor
  • 2 ek rizs
  • olaj
Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát. Erre rátesszük a félkarikára vágott sárgarépát, és pár percig pirítjuk.
Ezután felengedjük a vízzel, beletesszük a leveskockát, kevés sót, és ízlés szerint frissen őrölt borssal ízesítjük. A levest addig főzzük, míg a répa megpuhul.
Ezután turmixgépbe öntjük, simára turmixszoljuk, beleszórjuk a kaprot.
A levest visszatesszük az edénybe, amibe főztük, és felforraljuk. Ekkor beleszórjuk a rizst, és tovább főzzük, míg a rizs megpuhul.

Ajánlott keményítőnap
Krumplipüré kicsit másképp
Krumplipüré kicsit másképp Sós vízben főzzük meg a tisztított krumplit a répával és a fokhagymával. Együtt áttörjük,...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott keményítőnap
Spárgakrémleves
Spárgakrémleves Megmossuk a spárgát, fás részét lehámozzuk, daraboljuk. Hagymát szintén.  Fél liter vízben egy...
Elolvasom a receptet Összes recept
Ajánlott keményítőnap
Citromos-kurkumás rizs
Citromos-kurkumás rizs Pirítsuk le a rizst olajon, közben tegyük hozzá a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a...
Elolvasom a receptet Összes recept